zaterdag 21 mei 2011

vlinspiratie op pinterest

Echt mijn nieuwste verslaving: pinterest.com. Ken jij het al? Dan begrijp je vast wat ik bedoel. Zo niet, pas dan op dat je hierna niet uren achter je computer zit!  Dit weekend mijn 'officiële coming-out' met mijn pinterest: hier op mijn blog en bij 101 Woonideeën.
.
Ik heb zelf nu ongeveer 5 maanden mijn Pinterest pagina: pinterest.com/vlinspiratie. Maar we zijn ook voor 101 woonideeën een Pinterest begonnen: pinterest.com/101woonideeen.
.
Wat is Pinterest?
Bij Pinterest moet je je voorstellen dat je een persoonlijke site hebt vol mini prikborden/pinboards. Hierop kun je met één druk op de knop -in je menubalk- je favoriete beelden online bewaren (dit noem je pinnen).
.
Pinterest heeft iets weg van Twitter, maar in plaats van tekst draait het hier om beeld. Je kunt ook de pagina’s van anderen bekijken en daar weer mooie dingen vanaf halen (dit noem je repinnen). Ik zie het als een doos vol knipsels die je wilt bewaren, maar dan digitaal. Het is ideaal! Je vindt op Pinterest veel mooie inspiratieplaatjes. En het handige is dat het niet veel tijd kost om iets te bewaren.
.
Als je geen zin hebt om een eigen pagina te maken, kun je wel de vlinspiratie of 101-pagina of een andere pagina bekijken. Gewoon lekker speuren en absorberen! En dat alles zonder een wachtwoord of iets dergelijks.

Heb jij ook Pinterest? Laat het hier iedereen (via de reacties) weten!