maandag 28 februari 2011

Jurianne Matter's nieuwe Little Tree - pop-up boompjesHet is voor het eerst dat jullie van mij een bericht op vlinspiratie zien wat ik direct heb overgenomen van mijn 'werk-blog': het blog van 101woonideeen.nl. Waarom? Het nieuwe onwerp van Jurianne valt voor mij helemaal onder het kopje "waar ik blij van word en met jou wil delen!" Bovendien gun ik Jurianne en deze boompjes alle aandacht. Op vlinspiratie zie je meestal niet zoveel tekst van mij, dit keer wel!


Jurianne: “ De inspiratie voor het ontwerp Little Tree staat al jaren vlak voor mijn huis. Voor het raam van mijn werkkamer staat een boom waarin elke dag iets nieuws te zien is. Meesjes vliegen af en aan, er vallen bladeren in de herfst, takken breken tijdens een storm, duiven zitten er te koeren en in de lente bloeien de roze bloesems uitbundig.”


"Time absorbing, but so much fun to do: sending my new design to close friends, distributors abroad and to some dear press-contacts." Dit schrijft Jurianne Matter afgelopen week op haar blog. Ik mocht zo'n pakketje van Jurianne op de 101-redactie ontvangen, spannend!!
Jurianne Matter Little tree 101W2
Verpakt in zo’n fijne postpakketje kwamen de boompjes binnen op de 101-redactie.  (plakbandhouder is van PSikhouvanjou)
Jurianne Matter Little tree 101W press-presents

Jurianne: “Soms kan ik oneindig moeilijk doen over een nieuw ontwerp. Dágen kijken, proberen, rommelen en bij geen enkele kleur of vorm denk in ‘Yes, dit is ‘m’. Andere keren heb ik mijn ontwerp binnen no-time in de steigers staan en weet ik direct: dit is wat ik wil. Dat was bij Little Tree het geval. Binnen een paar minuten was ‘ie er: een lieve miniwereld in een volwassen – een beetje abstract – jasje.

Er gaat – eerlijk gezegd – ook wel iets aan vooraf, hoor. Little Tree lag al jaren op de plank in mijn hoofd, net als mijn andere ontwerpen. Ik maak al langer kleine tas-parkjes met opklapboompjes, zak-tuintjes met bloemenperken en een tuinhekje… Ik hoefde het alleen nog maar even op papier te zetten, te vertalen naar materiaal, naar een vorm, een kleur: kortom, een product!

Nieuw aan dit ontwerp? De sfeer, de stijl, het formaat én het feit dat ik er enveloppen bij heb ontworpen. De kaartjes zelf zijn van visitekaartjesformaat en de enveloppen heb ik aangepast aan de minimum afmeting van TNT; een opengeklapt bomenkaartje past er precies in!

jurianne matter little tree 101W3
Little Tree is een mini-ode aan de natuur.
In elke set zitten 5 boompjes op zakformaat die uit hun kaart gedrukt en rechtop gezet kunnen worden. De eikjes en cypresjes hebben elk een andere grafische print, die op de bijbehorende enveloppen terugkomt.
Waar je ook bent – al zit je in een grijs kantoor achter de witte lamellen – vanaf nu heb je altijd je eigen parkje bij je! Geboorte, verjaardag, herinnering, uitnodiging om eens lekker ‘bij te bomen’ … er zijn aanleidingen genoeg om zo’n Little Tree ook bij anderen te ‘planten’.
Met een pop-up boompje in zijn eigen envelopje stuur je meer dan een wenskaart: het is een echt cadeautje!
jurianne matter little tree 101W5
Waar kun je binnenkort de Little trees kopen? o.a. bij eennieuwavontuur.com
jurianne matter little tree 101Wpakketjes
1 set met 5 verschillende mini-bomenkaartjes met bijpassende enveloppen, verkoopadviesprijs € 9,25
Voor informatie en verkoopadressen: www.juriannematter.nl – voor het laatste nieuws: juriannematter.blogspot.com
jurianne matter little tree 101W sfeer
Ps: Al Jurianne’s producten zijn eco-vriendelijk! Het papier draagt het FSC-logo, is zuur- en chloorvrij. De Vega-Fast inkt is in Nederland ontwikkeld en heeft plantaardige oliën als bindmiddel. De zakjes waarin de producten zijn verpakt zijn gemaakt van maismeel en zijn dus composteerbaar!